top of page
  • Amanda Stensgaard

Veganske morgenmadsvafler


Sidste mandag fik Frida øjnene op for, at man sagtens kan bage svampede bananmuffins, der både er veganske og dødlækre. Og så havde hun ellers optur på ugen ud. I virkeligheden tror jeg, at man kan gøre det meste bagværk vegansk og alligevel ende ud med gode resultater. Brød og boller er i hvert fald en smal sag, imens det søde køkken lige kræver, at man har et trick eller to i ærmet. Måske I kender den sunde bananpandekage? Eller bananvaflen? Opskriften er den samme og består i al sin enkelhed af en moden banan, et sammenpisket æg og lidt mel eller havregryn, til det hænger sammen.


Jeg har spist stakke af dem til morgenmad og desuden erfaret, at de gør sig glimrende som on the go snack eller som eftermiddagens søde indslag. Men nu forsøger vi jo at holde den veganske linje her i februar, så da jeg i morges havde lyst til bananvafler, var jeg selvklart nødt til at prøve noget nyt. Det kom der de her basser ud af.

De bliver hverken sprøde eller luftige, men de smager af banankage og bliver svampede uden at virke klæge. Og i min bog er det næsten bedre end klassiske vafler.

Om du har det på samme måde, må næsten komme an på en prøve. Opskriften er i hvert fald let at gå til og tager heller ikke mange minutter at trylle om til ren morgenmadslykke.



MORGENMADSVAFLER MED BANAN OG CHIAFRØ


Giver to vafler med gods i


Ingredienser


  • 1 moden banan

  • 1 spsk chiafrø + 2 spsk vand

  • 1 dl havremel (eller blendede havregryn eller hvedemel)

  • 1 dl havremælk (eller anden mælk)

  • 1/2 tsk kanel

  • 1/2 tsk bagepulver

  • Et nip salt

  • Smørbar eller kokosolie til stegning

 

Fremgangsmåde

  1. Bland chiafrøene med vand og lad blandingen trække i et par minutter.

  2. Mos bananen og vend den sammen med mælk og mel.

  3. Tilsæt derefter salt, bagepulver, kanel og chiafrøene, der nu er blevet til en form for slim.

  4. Bag vaflen i rigeligt fedtstof (husk fedt på begge plader på vaffeljernet), til den er godt gylden. Hvis den gerne vil hænge lidt fast, så ‘lirk’ den af med en gaffel – på den måde burde den slippe let.

  5. Spis banavaflen med lige det, du bedst kan lide. Her er det med optøede blåbær, brombær, peanutbutter og kokosflager.



bottom of page